Budgethuis. Een wegwijzer naar goedkoper leven.

Een budgetbeurs is een huis waar mensen naar toe komen om van alles bij te leren over geldzaken. De primaire doelgroep zijn 3de graadsklassen uit het secundair onderwijs (zowel uit het regulier als het BUSO-onderwijs), maar ook maatschappelijk kwetsbare volwassenen en geïnteresseerden zijn van harte welkom.

De budgetbeurs bestaat uit verschillende delen:

1. Een rondleiding in het inleefhuis, waar jongeren kamer per kamer ondergedompeld worden in de realiteit van het zelfstandig wonen aan de hand van een interactief, informatief parcours.

2. Een beursgedeelte, waar jongeren zelfstandig een aantal opdrachten moeten uitvoeren.

3. Een tentoonstelling waar mensen zelfstandig het één en ander te weten kunnen komen over budgetvriendelijk leven.

N.a.v. De Week van het Geld wordt het centrale thema ‘lenen’ extra belicht op onze beurzen a.d.h.v. een verhaal dat we schreven: ‘de kredietmuskiet’.

Rondleidingen gaan elke werkdag door in de voormiddag (van 9u tot 12u) en de namiddag (van 13u tot 16u). Groepen kunnen een rondleiding boeken door te mailen naar budgethuis@gmail.com. Er is ook een openkijkdag waarop iedereen met interesse in dit thema welkom is: woensdag 14 maart van 13u tot 17u en zaterdag 17 maart van 10u tot 13u.

Organisator

De beurs in Hemiksem komt tot stand door een samenwerking tussen verschillende organisaties: gemeente Hemiksem, OCMW Hemiksem, vlotter, buurthuis Hemiksem, kringwinkel Ecoso, CAW Boom Mechelen Lier en BudgetInZicht Boom Mechelen Lier.

Wanneer?

Van donderdag 1 maart 2018 tot zaterdag 31 maart 2018.

Waar?

Acacialaan 33 - 2620 Hemiksem

Meer info:

budgethuis@gmail.com